9 abr
Dret laboral: La maternitat
Dret laboral: La maternitat

Des de l'entrada d'Espanya a la Comunitat Europea ens hem hagut d'adaptar a les directives comunitàries. Els especialistes en Dret Laboral de Català Reinón Advocats li assessoraran com cal i amb total coneixement de la qüestió.

Quin és el període de descans per part?

El període de descans de la prestació són 16 setmanes que s'augmenten en dos per cada fill en cas de naixement múltiple. D'aquestes 16 setmanes, 6 obligatòriament han de ser després del part i per a la mare i la seva recuperació. Les altres 10 setmanes poden gaudir tant per al pare com la mare. En cas de discussió sempre prevaldrà la mare. Parlem de supòsits en què la mare treballa, està en situació d'alta.

Algunes excepcions a aquesta regla general i en què procedirà que el pare accedeixi a la total prestació de la maternitat seran situacions en què la mare treballa però per algun motiu no genera prestacions pròpies o si, per exemple, la mare ha generat la prestació i es mor. Existeixen més excepcions i els advocats especialistes en Dret Laboral li aclariran tots els dubtes existents.

El període de carència

El període de carència dependrà de l'edat de la mare i de si ha cotitzat els dies que es disposen per llei:

  • Si és menor de 21 anys no hi ha període de carència.
  • Si té entre 21 i 26 anys es necessita haver cotitzat 90 dies en els últims 7 anys.
  • La resta de les situacions requereixen haver cotitzat 180 dies en els últims 7 anys.

En el cas d'adopció o acolliment podran gaudir de les prestacions tant el pare com la mare i ja no s'establiran les 6 setmanes obligatòries per a la mare.

Tant en el bufetd' advocats de Barcelona com al de despatx laboralista de Sabadell l'assessoraran sense problema i contemplant totes les matisos.

Quantia de la prestació | Dret Laboral:

La maternidad - Derecho Laboral

Dret laboral - La maternitat

Es cobra el 100% de la base reguladora que és la de l'últim mes cotitzat. A més, no serà l'empresa la que realitzi el pagament sinó que des del primer dia paga el Institut Nacional de la Seguretat Social.

En qualsevol cas no s'ha de confondre la prestació per maternitat i la prestació per incapacitat temporal. No dubteu a preguntar qualsevol qüestió sobre Dret Laboral i permeti que els nostres advocats laboralistes a Barcelona i Sabadell resolguin totes les seves consultes.

Advocats Laboralistes Barcelona i Sabadell

En Català Reinón Advocats comptem amb un ampli equip d'advocats laboralistes que podran resoldre els seus dubtes i assessorar-lo en tot moment en tot tipus de qüestions relacionades amb el Dret Laboral.

whatsapp